Count for me please ^^

Friday, 21 September 2012

Ketagih dota sampai tak ingat dunia (Y) Hahaha.

Assalamualaikum semua,

Jeng jeng jeng! Hari ni aku nak bercerita tentang hobi aku pada waktu lapang dan kengkadang pada waktu aku busy (tapi tetiba sempat buat hobi ni) hahhaha pelik kan? tapi itu lah kenyataan :) Iaitu hobi aku bermain satu permainan komputer yang diberi nama Defend Of The Ancient ataupun lebih dikenali sebagai (DOTA). Aku rasa majority perempuan kat luar sana "ANTI" gila dekat game ni kan? Hahaha. Termasuk lah kesemua kawan-2 perempuan yang aku kenali. Dorang cakap sebab game ni macam-2 benda boleh jadi.

Sebab bila lelaki tu tengah main dota, kemungkinan besar dia takkan hiraukan keadaan sekeliling dorang. Dorang tetiba akan menjadi seorang yang amat fokus kepada suatu benda yang dorang hadap, ha game tu lah, DOTA. Hahaha. Bukan nak cakap kosong lah, sebab benda ni pun banyak kali jadi dekat aku. Bila orang call time aku tengah main dota, aku tak akan angkat selagi game tu tak habis. Tapi bila orang penting yang call macam mak ayah aku, aku fikir dua tiga empat lima kali sebelum angkat, kengkadang aku tunggu sampai game aku habis baru aku call balik. Pastu mula lah kena bebel potpet potpet :) hehehe. Aku tahu benda ni banyak jadi kat ramai pemain dota, nak kata game ni berhantu entah lah, ketagih kat game ni amat luar biasa.

Contohnya macam aku lah, bila takde kelas aku main dota. Bila kelas batal aku main dota. Bila bangun tidur aku main dota. Lepas solat aku main dota. Lepas mandi aku main dota. Balik kelas aku main dota. Kira hidup aku hari-2 main dota. Ha sampai tak mandi tak makan tak minum pun takpelah. Janji dapat main dota. Pastu macam biasalah, aku selalu kena perli;

  • "kenyang ke main dota tu?" 
  • "boleh wangi ke main dota tu?"
  • "ada life ke main dota tu?"
  • "boleh kaya ke main dota tu?"
  • "dota tu lagi penting dari aku ke?"
  • "kalau tak dapat main dota kau boleh mati ke?"

Hahaha, macam-2 lagi soalan sebenarnya, soalan yang aku sendiri tak boleh nak jawab. Aku taktahu lah sebab apa, kadang-2 aku tergelak sorang-2 bila fikir pasal ni. Walaupun aku tahu main game ni tak berfaedah, aku tetap akan main (: hahahha XD

Aku ada dengar dan baca orang post benda ni hah,

         "jika boyfrenmu mengangkat telefon ketika dia sedang bermain dota,
    maka janganlah kamu meninggalkannya kerana kamu benar-2 istimewa"

Hahaha, korang faham tak maksud dalam ayat kat atas ni? Bukan senang seseorang tu nak angkat fon ketika dia tengah main dota. Beribu alasan dorang boleh bagi, cakap pegi tandas lah, kat toilet lah, baru lepas makan lah. Haha, Lepas ni boleh lah korang cuba uji boyfren korang. Berani tak? Jangan kecewa sudah lah. Aku tak tanggung apa-2 yer kalau jadi apa-2 kat hubungan korang, korang pandai-2 lah dengan hubungan korang tuh. Aku cakap awal-2 and aku bagi cadangan jer. Hehehehhe :)

So akhir kata dari aku,
         "Bersatu kita teguh, bercerai kita kahwin lain. :D"

61 comments:

  1. assalamualaikum.. memang sangat bermakna istilah tu.. untunglah si gadis tu.. ^^

    ReplyDelete
  2. hehehe..mmg untungla main dota..
    akak tak taw pon ape benda tuh..

    makan tak basah,
    mandi tak lena,
    tidur tak kenyang ;)

    amboi bercerai kwin len?
    malang sungguh pompuan tu..hahaha...

    ReplyDelete
  3. Hahaha biasa lah tu,
    kawan2 aku kalau main dota memang best je menyakat diorg sebab tak boleh berganjak dari depan laptop xD
    ad lagi satu org panggil DOTA(Dunia Orang Takde Awek)
    tapi xde pun aku rasa sebab ramai je kwn2 aku yg dh pun berpunya xD

    ReplyDelete
  4. dota ni memang..kapal terbang terhempas depan umah pun boleh buat tak tahu je.. -.-' jangan smapai x solat sudah la abg ejam ye..

    ReplyDelete
  5. Kengkawan Ee dlm kelas tak habis smbg pasal Dota =D

    ReplyDelete
  6. Fiza Suhaimi : hahaha, kan? tu pun kalau gadis tu bersyukur :P hehehe.

    ReplyDelete
  7. nur azian : ahahha, tu peribahasa jelah akak :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh..hehe..ok gak tu peribahasa utk org2 yg minat beloggg :)

      Delete
  8. Everything's Everythings : ahaha termasuk aku lah, tipu jer kalau takde awek :P

    ReplyDelete
  9. Nurulee : ahaha, mesti ee join sekali en? :P

    ReplyDelete
  10. sampai sekarang tak tau game dota tu camne rupe. hikhik :D

    ReplyDelete
  11. apalah yang best sangat pasal dota sampai budak lelaki jadi kipasusahmati dota ni,

    ReplyDelete
  12. tak semua perempuan tak suke DOTA nih...i like DOTA you know!...best lah

    ReplyDelete
  13. hah, lau aku ade bf suke main dota, satu je aku nak cakap, " kau hidup mati la dengan dota tu bhai",. tu pun lau die tak peduli mase aku call la :D

    ReplyDelete
  14. Wawa Mohamad: hahaha, itu lah, dia ada aura yang luar biasa (: tak percaya tanya pemain dota yang lain (:

    ReplyDelete
  15. 나의 이야기: hahaha serious minat? main ke tak?

    ReplyDelete
  16. haha, mase ni la nak garang, dah jadi suami nanti, mana boleh marah2 dah >.<

    ReplyDelete
  17. bella luna: hahah, betul jgak tuh, nanti kena tinggal baru tahu :P hehehehe

    ReplyDelete
  18. Mr Tough Aen kaki game bola. Sama dengan je dengan dota tu. uh,, huuhu

    ReplyDelete
  19. NUR AIN AZMAN: hahah best kan dapat ks yang main kuat main game, dugaan banyak (Y) ahhaha

    ReplyDelete
  20. follow sini
    visit me @ http://www.appledahyun.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. of kos la minat tapi tak de la sgt kan...main sikit2 je pasal bukak intenet stngah jam sehari...huhuhuhu

    ReplyDelete
  22. bagus2,,,"bersatu kita teguh, bercerai kita kahwin lain"... ^_~

    ReplyDelete
  23. yoon da-hyun: okay i will baybeh (: haha.

    ReplyDelete
  24. 나의 이야기: setengah jam je? tipu ah hahaha.

    ReplyDelete
  25. miz ruha: hahaha, itu copy paste je peribahasa tuh :P

    ReplyDelete
  26. adik and abang kat rumah hantu dota. kalah je maki. NFS underground lg best!

    ReplyDelete
  27. yap, aq pun ad kenalan yg suka main DOTA...aq sendiri tak tahu game DOTA ni game ap sampai ramai sgt yg suke main...>_<

    ReplyDelete
  28. Atiqaa Payung: hahaha, dah bosan lah main NFS :3 semua mission dah lepas hahah, main lah dota jugak! ce try :D

    ReplyDelete
  29. Nurul Iman: hahaha, itu kena google search lah! senang je nak tahu game tu mcm mana :D

    ReplyDelete
  30. apa yang dikatakn diatas semua betol..series x ske ngn permainan nie.

    ReplyDelete
  31. ♥kisah hidupku♥: hamboi, macam ada kenangan pahit je dgn game ni? :P hahaha.

    ReplyDelete
  32. wahhh masih sempat men-dota yee..
    memang hidup engineer lah! haha

    ReplyDelete
  33. Lala minat main DOTA.. =)
    best., layan time boring., hee >.<

    ReplyDelete
  34. dell_e: hiburan mesti kena ada dalam hidup, kalau tak, mesti rasa ada something yang tak kena ^^Y hahaha.

    ReplyDelete
  35. Replies
    1. Hee~ nanti laa.. sbb skarang bz mw SPM..
      parents x bg main game.. huhu =="

      Delete
  36. Don't Make Promises You Can't Keep

    ReplyDelete
  37. ekeke lama xmain..dulu ketagih jugak stiap hari lepak ngan kawan2 main dota.kat CC paling kerap bising satu CC.AHAHAHHA

    ReplyDelete
  38. 나의 이야기: haha, asal kejap sangat?

    ReplyDelete
  39. Rea_pErz: haha, tahu takpe, cane dah boleh kurangkan main? ada tips?

    ReplyDelete
  40. hehehe...x boleh blah....nseb bek bf ku x berminat game ni....*bace smpai gelak2...

    ReplyDelete
  41. kejap ke?? well sbb aritu 2 hari beturut2 tak henti on9...hehehe

    ReplyDelete
  42. saye cumel: haha, nanti suruh sesape hasut bf dia main dota, haha padan muke :P

    ReplyDelete
  43. 나의 이야기: hahahha, patut lah kena marah :3 lama betul dia online, tak bosan ke cmtu?

    ReplyDelete
  44. tak pun tgk jenis lahh.. mcm2 jenis on9 kan??? layan belog..youtube...BW...muehehehehe

    ReplyDelete
  45. 나의 이야기: hahaha, okay faham :P

    ReplyDelete
  46. =-= *Server DotA BattleNet Indonesia* =-=


    --------------------------------------------------
    | IP: dota.battle-id.net |
    | Timezone : 7 |
    --------------------------------------------------


    Register ID BNet : http://register.battle-id.net/
    Karakter : ~ - _ ^ + = [ ]
    Minimal 4 digit
    Email Valid ( 1 email 1 ID )
    Forum : http://forum.battle-id.net


    Free Bot Create bagi user yg mau bikin room sendiri @BotRoom
    Tukarkan Stats win Game kamu ke icon langsung, di channel #stats atau kumpulkan win game kamu dan jadi juara Rank Top Score Bulanan


    Dota Rank http://rank.battle-id.net
    Rank 1 : Mendapatkan Special ID: 2 Karakter ,icon full, tag forum the winner
    Rank 2 : Mendapatkan Special ID: Bnet`NickName, icon 750 all tier dan tag di forum the winner
    Rank 3 : Mendapatkan ID Bnet`NickName, icon 350 all tier dan tag di forum the winner

    List Event:
    http://forum.battle-...ial-tournament/


    Tunggu apa lagi ayo daftar: http://register.battle-id.net/

    ID BNet saya : RyRyN

    ReplyDelete