Count for me please ^^

Thursday, 20 September 2012

HEY SOULSISTER!

Assalamualaikum semua,

Hai kawan-2, korang sihat tak? (: Dah lama aku tak update blog aku ni kan? Mesti korang rindu kat aku sangat-2 kan? Haa, aku dah agak dah <3 hahahaha. Aku busy sikit dengan kerja assignment aku yang melimpah ruah. Maklum lah student yang cemerlang kan. bahahahha XD Aip aip, jangan jeles lah :P Ha, sekarang aku dah sem 3 kot, cakap pasal sem 3 nih, Subjek dia taknak payah pulak weh =.=' hahaha, sebab banyak subjek yang "calculation". Subjek2 yang aku kena amek time sem 3 ni ada banyak nih ;
           
1. Hydraulic 1
2. Softskill
3. Mathematic Engineering 3
4. Highway Engineering
5. Geotechnic
6. Osha 2
7. Tamadun Islam
8. English 2
9. Quantity Measurement

Ha, amek kau, ini lah yang aku belajar sepanjang sem 3 ni, ulang2 setiap minggu kelas yang sama. Takpe-2, aku anggap ni sebagai satu cabaran untuk aku nak berjaya kelak (: Tapi macam biasalah, mana-2 student pun mesti ada satu dua masalah dalam proses pembelajaran dorang. Kalau macam masalah aku, aku susah nak bangun pagi =.=' Kalau bab belajar tuh aku takdehal, tapi nak bangun pergi kelas tuh, aku liat sikit. Aku ada jugak tanya beberapa orang yang pakar dalam bab ni, tapi semua tips diaorang bagi, tak effect dekat aku. Hahaha. 

Hari first sem 3 aku dah buat perangai dah, kelas pagi deret aku tak pergi :) hahaha. Petang tu baru lah aku buat "salam pengenalan" dengan semua kawan-2 aku. Masing-2 takde mood belajar lagi, mood cuti masih menebal dalam kalbu dorang, termasuk aku jugak (Y) ahahha. Tapi nak buat macam mana, kitaorang ni student, so kena lah belajar dan belajar (: Lecturer aku sem 3 ni alhamdulillah semuanya baik-2 dan comel-2 belaka (: Sorang jer lecturer lelaki dan yang lain 8 tuh semua perempuan (Y) Bergetah lagi beb hahaha :D So semangat nak belajar tu ada, cuma entah, masalah aku sukar untuk diselesaikan.

Ha, ni aku nak cerita, aku dah dapat "SURAT CINTA" a.k.a "SURAT AMARAN" yang terakhir dari ustazah Tamadun Islam aku (Y) dah cukup enam jam aku tak masuk kelas dia tanpa ada surat MC, macam mana aku nak dapat surat MC kalau aku cakap kat doktor "Doktor, saya nak dapatkan mc boleh? Saya tak hadir ke kelas tadi, saya tak sihat, saya tidur tak ingat dunia tadi". Korang rasa doktor mana yang nak bagi korang mc weh? Bab-2 menipu pasal sakit ni aku tak berani, aku takut jadi betul2 (Y) So aku redha dengan ketentuan yang tuhan dah bagi kat aku, Dia tengah uji aku sekarang ni, dan aku terima dengan hati yang terbuka (Y).

Okay, pasal budak rumah aku, awal-2 sem hari tuh, semua budak lelaki kelas aku duduk satu rumah. Rumah yang tuan rumah kata limit dia 8 orang, kiteorang bagi masuk sampai 16 orang, hahaha :P Time tu rumah memang meriah gila lah, Serious weh, aku tak boleh nak lupakan kemeriahan tuh, Ada je benda nak dibahan + digelak. Tidur pun dah macam kereta api semua, berderet jer :D hahaha. Lepas raya, ada lima orang yang pindah rumah, diaorang dapat rumah yang lebih selesa sikit, so senang nak belajar (: hahahha. Dorang stay dengan kitaorang dari hari 1st sem 3 sampai lah lepas raya, pastu rumah aku tinggal 11 orang sekarang, but but but still meriah (Y) hahaha.

Now, nak cerita pasal time puasa hari tuh, Ini kali kedua aku berpuasa tanpa family aku. Sebab aku dari kecik memang berpuasa dengan family aku, Aku tak pernah sekolah asrama :D so, kira "kamsis" tu asrama pertama aku lah (Y) hahaha, tapi korang senyap2 jer, jangan bagitahu orang lain pulak eh, malu aku heehhe :D Beza untuk kali kedua ni aku berpuasa dekat rumah sewa, kalau yang first tu aku duduk kamsis, so sahur bukak puasa semua dekat kafe je, hahaha, jimat pun jimat kan :) so korang faham-2 jelah rumah bujang, mana nak masak-2 bagai kan? Tapi aku salute betul kat bebudak rumah aku nih, mereka berusaha untuk menjadi "master chef" kulim, hahaha :P Hari first puasa, time sahur tuh, bebudak rumah aku masak TOMYAM, ha korang ado? takdak kan? sedap tak sedap itu belakang kira lah, janji kenyang (Y) kira itulah kali pertama rumah aku dapur! hahahah :P kalau tak dapur tak nampak, pusat pelupusan sampah yang ada :D hehehe. Pastu kalau untuk berbuka pulak, kiteorang akan masak nasi dekat rumah, lauk-2 semua beli kat bazar. Nak kata jimat tu entah lah, kekadang rambang mata jugak tengok makanan yang sedap-2 tuh, main beli jer :D Hahaha. Ha, bila puasa kan susah nak tidur, pada bulan ni lah aku banyak ponteng kelas, puncanya tidur tak ingat dunia tu lah (Y) hahahhaa, kira tu zaman kejatuhan aku sebagai student lah, kelas bnyak skip dan pelbagai perangai lagi, tapi aku amek tu sebagai pengajaran. So ramadhan yang akan datang, AKU AKAN UBAH SIKAP AKU YA <3

Okay lah weh, aku rasa sampai sini dulu kot, aku pun nak keluar main basikal kejap lagi, nak ronda-2 kulim ni hah, kalau jumpa tu pin pin jer nanti aku sengih kat korang eh :D ahhahaha. Nanti insyaallah aku cerita pasal pengalaman aku beraya dekat KELANTAN DARUL NAIM pulak. Memang syok (: So korang tunggu jelah, kalau aku rajin, aku cerita ya <3

So akhir kata dari aku,
            bila lama tidak bersua, rindu kian bersarang di jiwa,
            di kala jaga di kala lena, wajah mu di mana-mana,
            I LOVE YOU MUMMY ♥

19 comments:

  1. beraya di kelate? ore kelate ke? jaa pon ore kelate jugok ni...hehehehe....

    ReplyDelete
  2. Berilah ibu dengan kegembiraan kerana kejayaan awak! Semoga berjaya!

    ReplyDelete
  3. haha, tak lah, pakcik ejam yang orang kelantan. Ejam follow family dorang balik kelantan, rasa raya kat sana, hehe peace (Y) nanti ejam cerita ya :D

    ReplyDelete
  4. hehhe, terima kasih (Y) pembakar semangat neh hehe.

    ReplyDelete
  5. belajar rajin2 ! fighting ! :P

    ReplyDelete
  6. sengih je.. mintak la nombor hp sekali.. hahah.. anak mak ni.. tak pernah berjauhan dgn family.. hehehe

    btw, belajar molekss molekss kayy! all the best.. InsyaAllah.. ^^

    ReplyDelete
  7. hahhaa, sengih jelah, nak mintak number phone malu :P hehehe :) okay, thank you baybeh! hahaha. amin.

    ReplyDelete
  8. hei org cemerlang mne layy ponteng2 laa..
    pe pon gud luck utk sem 3..
    all the best :)

    ReplyDelete
  9. pergh , panjang siot !!! naseb baek CP seorang pembaca yang tegar , jangan luperr ronde2 blog CP lagik , risau tak selamat lak kan , ha... ade entry baru keyh , selamat menjenguk CP , *budget macam ada orang nak jenguk lak , hehehehe ~

    ReplyDelete
  10. Hahaha, bukan sengaja nak ponteng2 :D hehehehe,
    TQ kak azian (:

    ReplyDelete
  11. Hahaha, sekarang jugak ejam jenguk blog CP ya, btw thanks singgah ya (:

    ReplyDelete
  12. hehehe..btw nice blog..rajin tulis panjang2 eh..

    komen la kat akak lak..
    (kenapaksa!!)

    ReplyDelete
  13. hahaha, tengah carik mood lagi ni akak azian (: tak dapat lagi mood tuh hehehe :D

    ReplyDelete
  14. owhh yeke..kena ade mood gak kan..akak pon kalo ade mood,sehari smpai 2,3 post..kalo xde,berminggu2 jugal la..btw awk blaja kat mne? kelantan eh? kat mne?

    ReplyDelete